Ingrediënten

  3 eetlepels extra sterke espressokoffie
  2 eetlepels koffielikeur of rum
  12-15 lange vingers
  2 grote eieren, gesplitst
  50 gram poedersuiker
  225 gram mascarpone
  60-75 gram pure chocolade, geraspt

Bereidingswijze

4-6 personen.
Benodigdheden: lage schaal.

Meng de koffie met 1 eetlepel likeur. Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar in de schaal (de bodem moet bedekt zijn). Schenk de rest van het koffiemengsel over de lange vingers. Klop de eiwitten stijf en glanzend. Klop de eidooiers met de suiker tot een dik en romig mengsel. Klop de mascarpone en 1 eetlepel likeur erdoor en spatel daarna voorzichtig de eiwitten erdoor. Verdeel dit mascarponemengsel over de lange vingers. Strooi de chocolade erover, dek de schaal af en zet de tiramisu minstens 6 uur (of 1 nacht) in de koelkast.

In plaats van lange vingers kun je ook bitterkoekjes nemen. Vervang dan de koffielikeur door Italiaanse zoete wijn (Marsala).