Ingrediënten

  2 eetlepels olijfolie
  klontje boter
  1 grote rode ui, in parten
  zout en peper
  1 theelepel honing
  1 eetlepel water
  400 gram sperziebonen, afgehaal, in stukjesd
  3 eetlepels notenolie
  sap van een limoen
  1 eetlepel kappertjes, fijngehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Verwarm de olijfolie en boter op middelhoog vuur in een koekenpan met dikke bodem. Draai het vuur laag en smoor de ui met de deksel op de pan in ca. 25 minuten zacht en lichtbruin. Schep af en toe om. Voeg honing en water toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Blancheer de sperziebonen 10-15 minuten in ruim water met zout. Giet de bonen af en spoel ze kort met koud water. Meng alle ingredi?nten voor de dressing (notenolie, limoensap, kappertjes, wat zout en peper). Meng ui en dressing door de bonen en laat 15 minuten intrekken. Serveer op kamertemperatuur.