Ingrediënten

  500 gram sperziebonen
  1 eetlepel sesamolie
  1 eetlepel neutrale olie
  1/2 theelepel komijnzaad
  1/2 theelepel mosterdzaad
  1/2 theelepel kardemomzaden
  1/2 theelepel gemalen kurkuma (geelwortel)
  5 eetlepels Griekse yoghurt
  1/2 teen knoflook, fijngehakt
  1/2 theelepel garam masala
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout (ongeveer 12 minuten). Laat uitlekken. Verhit de 2 olies in een koekenpan en roerbak er de komijn-, mosterd- en kardemomzaden en kurkuma een paar seconden in. Doe er de yoghurt en de knoflook bij en laat 1 a 2 minuten sudderen.
Meng er dan de sperziebonen, de garam masala en zout en peper door.