Ingrediënten
3 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels citroensap
4 sjalotjes, zeer fijn gesnipperd
3 eieren
150 gram doorregen spek, in fijne blokjes
750 gram sperziebonen, schoongemaakt
1 theelepel rode tabasco
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel dijonmosterd
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Kook de boontjes onafgedekt in lichtgezouten water beetgaar. Giet af en halveer ze zonodig.
Bak intussen de spekblokjes in eigen vet krokant en goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier. Kook de eieren halfhard, laat ze schrikken, pel ze en hak ze fijn.
Meng boontjes met spek, sjalotten en ei. Klop citroensap, azijn, olijfolie, mosterd, mayonaise en tabasco tot een saus en schep door de boontjes. Serveer direct.
Ook lekker lauw: laat dan 15 minuten intrekken.
Recente reacties