Ingrediënten

  200 gram bitterkoekjes
  3 eetlepels sinaasappellikeur
  4 sinaasappels
  sap van 1/2 citroen
  25-50 gram poedersuiker
  250 gram mascarpone
  2 dl slagroom

Bereidingswijze

Voor 6 personen.
Verkruimel de koekjes en verdeel ze over 6 glazen. Druppel de likeur erover. Schil 2 sinaasappels dik, verwijder ook het witte deel van de schil en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Verdeel het vruchtvlees over de glazen.
Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers deze en de vierde sinaasappel uit. Meng sinaasappelsap en -rasp met citroensap en poedersuiker. Klop dit mengsel door de mascarpone. Klop de slagroom half stijf en schep deze door het mascarponemengsel.
Verdeel het mascarponemengsel over de glazen. Zet de glazen met de trifle 30 minuten in de koelkast.