Ingrediënten

  3 eetlepels melk
  85 gram boter
  900 gram aardappels, in stukken gesneden
  500 ml vleesbouillon
  scheut Worcestershire saus
  2 eetlepels tomatenpuree
  500 gram lamsgehakt
  2-3 medium grote wortels, in kleine stukjes
  1 grote ui, gesnipperd
  1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de wortel een paar minuten tot ze zacht zijn. Zet het vuur hoger en bak het gehakt gaar en rul. Haal vet dat eraf komt uit de pan. Voeg tomatenpuree en worshestershire saus toe en bak dit een paar minuten mee. Schenk de bouillon erover breng aan de kook doe de deksel op de pan en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken. Haal halverwege de tijd de deksel van de pan. Verhit ondertussen de oven op 160 graden en maak de aardappelpuree: kook de aardappels in gezouten water ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en pureer met melk en boter. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal, schep de aardappelpuree erover en zet 20 tot 25 minuten in de oven tot de puree begint te verkleuren. Haal uit de oven en laat nog even 5 minuten staan voor het serveren.