Ingrediënten

  4 tomaten
  1 groene paprika
  1 rode paprika
  3 knoflookteentjes, fijngehakt
  bosje peterselie, fijngehakt
  bosje koriander, fijngehakt
  60 cl olijfolie
  2 laurierbladen
  1 theelepel gemalen komijn
  1 theelepel paprikapoeder
  zout

Bereidingswijze

Was en ontvel de tomaten. Snij de tomaten doormidden en verwijder de pitten. Snij de tomaten in kleine stukjes. Gril de paprika’s door ze in het vuur van de gaspit te leggen totdat het vel zwartgeblakerd is. Stop ze in een plastic zakje zodat ze nog even kunnen nagaren en zacht kunnen worden. Verwijder het vel en snij de paprika in smalle reepjes.
Doe de olijfolie, de tomaten, de laurierbladen en de knoflook in een pannetje. Laat dit op laag vuur sudderen totdat de helft van het vocht is verdampt. Voeg de specerijen, de koriander, de peterselie en de paprika’s toe. Laat even sudderen zodat de smaken goed met elkaar mengen.
Serveer deze salade koud of lauwwarm.