Ingrediënten

  1 zakje verse koriander (15 gram), fijngesneden
  1/2 zakje verse peterselie (a 30 gram), fijngeknipt
  1 theelepel kappertjes, fijngehakt
  2 eetlepels pijnboompitten
  1 ansjovisfilet, fijngesneden
  1/2 zakje veldsla, (a 75 gram)
  1 eetlepel balsamicoazijn
  2 eetlepels olijfolie
  150 gram carpaccio
  1 plak oude kaas (ca 25 gram) verbrokkeld

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Helft van de pijnboompitten fijnhakken. In kom ansjovis, kappertjes, fijngehakte pijnboompitten, peterselie en koriander mengen. Olie en azijn erdoor roeren en pesto op smaak brengen met zout en peper.
In koekenpan rest van pijnboompitten lichtbruin roosteren. Veldsla op rand van twee borden verdelen. Carpaccio dakpansgewijs in midden van bord leggen. Pesto nogmaals goed doorroeren en over midden van carpaccio verdelen. Garneren met geroosterde pijnboompitten en verbrokkelde kaas.