Ingrediënten

  1 theelepel mosterdzaadjes
  1/2 bosje radijsjes
  1 krop sla
  sap van 1/2 citroen
  evt. cress
  zout en peper
  250 gram zachte Hollandse geitenkaas
  1 eetlepel extra vergine olijfolie
  4 rijpe handperen

Bereidingswijze

Benodigdheden: appelboor. Voor 4 personen. Laat de mosterdzaadjes ca. 2 uur weken in het citroensap. Snij de kern uit de krop sla, was de bladeren in koud water en laat de sla goed uitlekken. Was de radijsjes, verwijder de worteltjes en halveer ze. Was de peren, verwijder het klokhuis met de appelboor en snij het vruchtvlees in dunne partjes. Meng het citroensap en de mosterdzaadjes met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Snij de geitenkaas in stukjes. Verdeel de sla, de peren, de radijsjes, de geitenkaas en eventueel de cress over de borden en druppel de mosterdzaaddressing eroverheen.