Ingrediënten

  rozemarijn bloemetje
  Zwarte olijven (ca 10 stuks)
  droge zoetige wijn (scheutje)
  Pomodoretomaat (1 grotere of 2 kleinere)
  pepermunt blaadjes.
  Basilicumblaadjes ca. 4 a 5
  Kersen zoet en zwart (ca. 10)
  Verse vijgen ca.8 (2 pers)
  Citroenolijfolie (drie eetlepes) goede smaak

Bereidingswijze

Het geheim van dit recept is de buffelmozzarella en de rijpheid van de olijven, tomaat, vijgen en kersen…deze laaste moeten echt rijp zijn zodat het smaakpatroon zich kan ontwikkelen. Ontpit de kersen en de olijven en zorg dat er stukje van ca een halve centimeter ontstaan. Ontvel de tomaat en snijd deze in dobbelsteentjes van ca een halve centimeter. Blend de basilicumbraadjes, de muntblaadjes en de citroenolie. Meng de mix uit de blender met de kersen, olijven en tomaat en laat deze zeker een uur trekken op een koele paats maar niet in de koelkast (afdekken). Snijd de buffelmozzarella met een vlijmscherp mes in plakken en deel die door twee (let op de temperatuur die moet ca 15-18 graden C zijn bij opdienen). Snijd de vijgen in plakken. Voeg aan de mix nu het scheutje wijn toe. Verdeel de buffelmozzarella en de vijgen over twee cocktailglazenmet een wijde opening of dergelijke.
Overgiet dit met de mix. Maak het geheel af met een rozemarijnbloemetje of anderzins (wat voorhanden is). Vers opdienen, niet in de koelkast. De rijheid van de ingredienten verschaft de smaak en het aroma. Zoete zwarte kersen moeten van de pit afvallen als het ware, dat geldt ook voor de olijven.De vijgen moeten tussen duim en wijsvinger zacht en toch ferm aanvoelen. Zon en een goed glas wijn erbij en dit voorgerecht haalt het beste in de mens naar boven.