Ingrediënten

  1 sjalot
  150 gram ossenhaas
  1 eetlepel olijfolie
  zout en peper
  1/4 bosje bieslook
  3 eetlepels creme fraiche
  25 gram veldsla
  1/2 eetlepel boter
  4 kwarteleitjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Pel en snipper de sjalot. Snij met een scherp mes de ossenhaas in dunne plakken (2 mm dik) en daarna in zeer fijne blokjes. Meng de ossenhaastartaar met de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met ruim zout en peper. Snij de bieslook fijn. Roer de creme fraiche los en meng de bieslook er doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Was de veldsla en laat hem goed uitlekken. Maak met een uitsteekvorm (ca 6 cm doorsnee) torentjes van de tartaar op de borden. Schep er wat creme fraiche overheen. Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en smelt er de boter in. Breek de kwarteleitjes voorzichtig in een kommetje en laat ze rustig in de pan glijden. Bak de kwarteleitjes 3-4 minuten tot het eiwit stolt maar de dooier nog zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Neem de spiegeleitjes uit de pan en steek ze uit met dezelfde vorm waar de tartaartjes in gemaakt zijn. Leg de spiegeleitjes op de tartaar en garneer met de veldsla.