Ingrediënten

  250 gram aardbeien
  100 gram parmaham in reepjes
  4 eetlepels olijfolie
  1 zak rucolasalade (75 gram)
  staafmixer
  2 eetlepels gepelde pistachenoten, grof gehakt
  1 geperste sinaasappel
  1 eetlepel balsamicoazijn
  1/2 theelepel suiker
  1 rijpe avocado
  1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
In koekenpan 1 eetlepel olijfolie verhitten. Parmaham in 3 minuten krokant bakken. Aarbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Helft van aarbeien halveren, rest van aardbeien met sinaasappelsap, rest van olie, azijn en suiker met staafmixer pureren tot gladde dressing. Op smaak brengen met zout en peper.
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Helften in stukken snijden en besprenkelen met citroensap. Sla over vier borden verdelen. Avocado en aardbeien erover verdelen. Dressing erover schenken en salade garneren met pistache en ham.