Ingrediënten

  4 eenpersoonsovenschaaltjes
  olie om in te vetten
  4 eetlepels creme fra?che
  2 takjes peterselie
  100 gram grana padano (stukje)
  zout en peper
  12 blaadjes basilicum
  4 eetlepels droge sherry
  6 rijpe (tros) tomaten

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Oven voorverwarmen op 175 graden. Ovenschaaltjes invetten. Tomaten schoonmaken en in plakken snijden. Plakjes dan dakpansgewijs over schaaltjes verdelen. Over elk schaaltje 1 eetlepel sherry sprenkelen. Basilicum boven tomaten in stukjes scheuren. Bestrooien met (weinig) zout en peper.
Schaaltjes in midden van oven zetten en ca. 15 minuten bakken. Kaas grof raspen. Peterselie fijnknippen. Schaaltjes uit oven nemen en oventemperatuur verhogen naar 200 graden. In elk schaaltje 1 eetlepel creme fra?che scheppen. Geraspte kaas erover strooien. Tomaten in ca. 10 minuten gaarbakken. Uit oven bestrooien met peterselie.