Ingrediënten
25 gram verse bieslook (fijngeknipt)
4 eetlepels zaanse mayonaise
zout en peper
cocktailprikkers
500 gram romaatjes (kleine tomaatjes)
1 theelepel milde kerriepoeder
150 gram verse roomkaas naturel
75 gram katenspek
Bereidingswijze
Voor 8 personen.
Benodigdheden: staafmixer of keukenmachine, ovenschaal.
Oven voorverwarmen op 250 ?C. Kapjes van romaatjes snijden. Van onderkant dun plakje snijden, zodat tomaatjes kunnen staan. Met theelepel tomaatjes uithollen en ze omgekeerd laten uitlekken. Van katenspek 16 plakjes in lengte halveren, rest fijnsnijden. In keukenmachine of met staafmixer fijngesneden spek, roomkaas, kerrie en mayonaise tot glad mengsel pureren. Helft van bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Met theelepel tomaatjes vullen met katenspekmousse. Kapjes erop zetten. Ieder tomaatje omwikkelen met reep spek. Vaststeken met cocktailprikkers. Tomaatjes rechtop naast elkaar in ovenschaal zetten. Tomaatjes 5-10 min. in oven zetten, tot spek knapperig is. Schaal uit oven nemen. Rest van bieslook erover strooien. (Lauw)warm serveren.
Recente reacties