Ingrediënten

  25 gram verse bieslook (fijngeknipt)
  4 eetlepels zaanse mayonaise
  zout en peper
  cocktailprikkers
  500 gram romaatjes (kleine tomaatjes)
  1 theelepel milde kerriepoeder
  150 gram verse roomkaas naturel
  75 gram katenspek

Bereidingswijze

Voor 8 personen.
Benodigdheden: staafmixer of keukenmachine, ovenschaal.
Oven voorverwarmen op 250 ?C. Kapjes van romaatjes snijden. Van onderkant dun plakje snijden, zodat tomaatjes kunnen staan. Met theelepel tomaatjes uithollen en ze omgekeerd laten uitlekken. Van katenspek 16 plakjes in lengte halveren, rest fijnsnijden. In keukenmachine of met staafmixer fijngesneden spek, roomkaas, kerrie en mayonaise tot glad mengsel pureren. Helft van bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Met theelepel tomaatjes vullen met katenspekmousse. Kapjes erop zetten. Ieder tomaatje omwikkelen met reep spek. Vaststeken met cocktailprikkers. Tomaatjes rechtop naast elkaar in ovenschaal zetten. Tomaatjes 5-10 min. in oven zetten, tot spek knapperig is. Schaal uit oven nemen. Rest van bieslook erover strooien. (Lauw)warm serveren.