Ingrediënten

  3 bakjes ricotta (a 250 gram)
  sap en geraspte schil van 1 citroen
  2 eetlepels vloeibare honing
  1 rode peper, fijngehakt
  1 ei
  2 eetlepels olijfolie + wat extra om in te vetten
  zout en peper
  2 theelepels blaadjes tijm

Bereidingswijze

Voor 8 personen. Extra nodig: ovenvaste kleine, ronde puddingvorm of kom. Schep de ricotta in een zeef en laat minimaal 2 uur (maar liever een nacht) in de zeef boven een kom uitlekken. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vete de puddingvorm of het kommetje in met wat olijfolie. Duw zoveel mogelijk vocht uit de ricotta en meng de kaas in een kom met het ei en flink wat zout en peper. Schep dit mengsel in de vorm, duw aan en bak ca 40 minuten in de oven, tot de kaas bij de randen goudbruin is. Neem uit de oven en stort op een bord. Verhit de olie in een kleine pan en bak de peper 1 tot 2 minuten op laag vuur. Roer de honing, het citroensap en de schil erdoor. Voeg nog een scheutje olie toe en breng op smaak met zout en peper. Meng de tijm erdoor en schep het mengsel over de ricotta. Serveer met lekker brood.