Ingrediënten

  250 gram bloem
  125 gram zachte boter
  2 eetlepels water
  5 eieren
  zout en versgemalen peper
  200 gram magere spek
  100 gram geraspte Gruy?re
  4 dl room

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Meng de gezeefde bloem, de boter, het water, 1 ei en een mespuntje zout door elkaar tot een glad deeg. Rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Laat het deeg even rusten.
Snij ondertussen het spek in reepjes en bak het. Strooi de kaas over de taartbodem. Breek de 4 eieren en roer ze stevig los, samen met wat zout, wat gemalen peper en de room. Giet het eimengsel in de vorm en laat de taart in 35 minuten bakken in een op 180 graden voorverwarmde oven. Bestrooi de taart halverwege de baktijd met de spekreepjes.
Laat de quiche 5 minuten rusten en snij er dan punten van.