Ingrediënten

  50 gram geraspte oude kaas
  3 eieren, gesplitst
  nootmuskaat
  2 eetlepels olie
  600 gram pompoen, geschild en in kleine blokjes
  2 teentjes knoflook, fijngehakt
  200 ml groentebouillon
  1 ui, gesnipperd

Bereidingswijze

Nodig: 8 glazen potjes of kleine souffléschaaltjes, ingevet

Voor 8 stuks

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en pompoen toe en fruit 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Giet de pompoen af door een zeef en schep in een kom.
Pureer de pompoen en laat afkoelen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop de eidooiers los en schep ze samen met de kaas door de pompoenpuree. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel rustig door de pompoen.

Zet de potjes op een bakplaat of in een ovenschaal. Verdeel het pompoenschuim over de potjes en bak de soufflé in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Serveer direct. Lekker met een groene salade.