Ingrediënten

  800 gram aardappelen
  ca. 4 dl kokosmelk
  1 a 3 eetlepels boter
  1 flinke ui, grof gehakt
  een rest van zeker 400 gram vlees
  1 a 2 eetlepels rode of groene Thaise currypasta
  sap van 1 limoen
  Thaise vissaus
  zout
  wat extra kokosmelk

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in water met zout. Stamp ze en maak er met de melk, kokosmelk en boter een smeuïge puree van. Snij het vlees klein. Fruit de ui glazig en zacht op halfhoog vuur. Bak het vlees en voeg de ui toe. Draai het vuur laag en breng het vleesmengsel op smaak met currypasta, kokosmelk, limoensap, vissaus en zout.
Zet de oven op 200 graden. Vet een ovenschaaltje in, doe er een laag puree in, dan het vlees en dan weer puree. Gratineer een kwartier in de oven.