Ingrediënten
12 ongekookte grote garnalen
1 stengel citroengras
1 rood pepertje, zonder zaadjes
1 teentje knoflook
verse gemberwortel
sap van een limoen
12 kleine loempiavellen
zonnebloemolie
Bereidingswijze
Voor 4 personen
Pel de garnalen en verwijder de kopjes, laat de staartvinnen eraan zitten. Verwijder de zwarte streng en snij de garnalen aan de rugkant open zonder ze helemaal door te snijden.
Snij de zachte kern van het citroengras fijn en hak het rode pepertje fijn. Rasp de gemberwortel tot 1 theelepel gemberrasp ontstaat.
Pers het teentje knoflook boven een schaal en meng vervolgens het citroengras, de peper, de gember en limoensap erdoor. Voeg dan de garnalen toe. Schep de garnalen goed door de marinade en laat in de koelkast twee uur intrekken, schep af en toe om.
Haal de garnalen kort voor het serveren uit de marinade en wikkel elke garnaal in een loempiavel, waarbij de staart iets uitsteekt.
Verhit de olie in een wok tot 180 graden en bak de garnalen met enkele tegelijk in 3 tot 4 minuten in de olie goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Recente reacties