Ingrediënten

  1 ui, heel fijn gehakt
  1 teen knoflook, fijngehakt
  1,5 theelepel scherpe mosterd
  1 dl runderfond
  2 eetlepels Worcestershire sauce
  1 eetlepel witte wijn
  Tabasco
  sap van 1 citroen
  2 eieren, losgeklopt
  olie om te frituren
  ca. 500 gram gepelde grote garnalen
  broodkruim
  zout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Bak de ui met de knoflook in de boter glazig op laag vuur. Roer er dan de mosterd, runderfond, wijn, Worcestershire sauce en 1/4 theelepel Tabasco door. Laat zachtjes 5 minuten koken. Voeg tot slot het citroensap toe. Voeg naar smaak zout toe.

Meng de eieren met 1/4 theelepel Tabasco en wat zout. Verhit olie in een frituurpan (180 graden) of een koekenpan. Haal de garnalen door het ei en daarna door het broodkruien frituur ze in porties.

Serveer met de saus (deze kan zowel warm als koud worden geserveerd).