Ingrediënten

  klein blikje kokos
  1 gereh stengel (kruidige rietsoort)
  schijfje gemberwortel
  schijfje laos (indonesische kruidenwortel)
  1-2 lomboks (spaanse pepers)
  2 uien
  stukje trassie (gedroogde garnalenpasta)
  2-3 teentjes knoflook
  200 gram vlees (gehakt, kip of varken)
  500 gr verse sperzieboontjes
  slaolie of zonnebloemolie

Bereidingswijze

Snipper de uien en de lomboks en vijzel ze tot een pasta (= boemboe).
Snijd het vlees in plakjes (gaart beter dan blokjes).
Draad de boontjes, breek ze en blancheer ze kort.
Was de gereh, snijd het in stukken (ca. 5 – 7 cm) en kneus ze gelijk met laos en gemberwortel met een vijzel.
Verhit de olie in een wok, temper het vuur en verkruimel de trassie in de olie en voeg gelijk de knoflook toe (geen hoog vuur gebruiken want het staat gelijk blauw van de rook).
Vlees toevoegen, op hoog vuur dichtschroeien en even doorbakken.
Temper het vuur en voeg de boemboe, laos, gember, gereh en boontjes toe.
Roerbak alles een paar minuten goed door en laat met een deksel op de wok doorgaren.
Voeg steeds een beetje kokos toe en roer dit goed door.

Serveren met witte rijst en een vleesgerecht. De gereh, laos en gemberwortel leg je gewoon op de zijkant van je bord.

Tip: als je boontjes uit blik gebruikt voeg deze dan op het allerlaatste moment toe, anders koken ze tot prut.