Ingrediënten

  2 rijpe, stevige peren
  1 eetlepel citroensap
  4 plakjes bladerdeeg
  50 gram amandelspijs
  1 scharrelei
  1 eetlepel poedersuiker
  1 eetlepel abrikozenjam
  4 bolletjes vanille-ijs

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Schil de peren en snij ze in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes peer met het citroensap. Ontdooi het bladerdeeg en snij met behulp van een schoteltje zo groot mogelijke cirkels uit de plakjes deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de amandelspijs in 4 gelijke delen, rol er balletjes van en druk elk balletje plat op het midden van een deegcirkel.
Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg en de spijs ermee. Verdeel de plakjes peer in een bloemvorm over de plakjes deeg en bestrijk de bovenkant nogmaals met ei. Betrooi met poedersuiker.
Bak de taartjes 20 tot 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 220 graden knapperig en goudbruin.
Klop de jam los met 1 eetlepel heet water en bestrijk de warme taartjes ermee.
Serveer de taartjes koud of warm met een bolletje vanille-ijs