Ingrediënten

  125 ml creme fra?che
  200 gram suiker
  250 gram champignons
  1 eetlepel aardappelzetmeel of maizena
  400 gram pat
  1 dl bessenjenever
  1 fles rode wijn
  8 stoofpeertjes
  10 sprietjes verse bieslook
  8 takjes verse kervel

Bereidingswijze

Voor 8 personen.
Schil de peertjes, doe ze in een pan met de wijn, bessenjenever en suiker en breng dit aan de kook. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat de peertjes met de deksel op de pan 45 minuten rustig gaar koken.
Haal de peertjes voorzichtig uit de pan, roer het zetmeel met een scheutje water tot een papje en bind hiermee het kookvocht. Laat 1 minuut doorkoken en zet de pan van het vuur. Doe de peertjes terug in het afgebonden kookvocht en laat ze rustig afkoelen (door het binden met zetmeel krijg je mooi glanzende peertjes).
Snij net voor het opdienen schoongeborstelde champignons in kleine blokjes en roer hier creme fra?che en gesneden bieslook door. Maak met een steker (of schone pvc buis) een mooi rondje van de champignonsalade. Snij het peertje doormidden en vul het met de pat?.
Zet het peertje op de champignonsalade en giet er een beetje peertjesvocht omheen. Garneer het peertje met een takje kervel.