Ingrediënten

  50 gram koude boter + wat extra voor het invetten
  150 gram bloem
  3 gram zout
  1 ei
  versgemalen zwarte peper
  1 eidooier
  1 eetlepel melk
  200 gram kipfilet
  100 gram varkensvlees
  125 gram magere spekreepjes
  75 gram gemengde paddestoelen
  1/2 borrelglaasje cognac
  3 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigheden: keukenmachine en kleine cakevorm (500 ml).

Snij de boter in stukjes boven de bloem en kneed een stevig deeg met het zout, 1/2 ei en de melk. Laat het deeg afgedekt even rusten in de koelkast. Snij de kip en het varkensvlees in stukken en maal het verder fijn in de keukenmachine met de spekreepjes.
Veeg de paddestoelen schoon en hak ze fijn. Hak de rozemarijnnaaldjes grof en schep ze met de paddestoelen, 1/2 ei en de cognac door het vlees. Breng op smaak royaal peper. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een dunne lap, vet de vorm in en bekleed deze royaal met het deeg. Houd een stuk deeg over voor het afdekken. Vul de vorm met het vleesmengsel en dek de bovenkant af met het deeg. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopte eidooier. Vul een braadslede met een laagje kokend water en zet de cakevorm erin. Bak de paté in ca. 1 uur gaar.
Dek de bovenkant af met een stuk ingevet aluminiumfolie als deze te donker wordt.
Laat de paté afkoelen.

Lekker met cranberrysaus.