Ingrediënten

  3 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst
  ? kop mayonaise
  350 gram aardappelen, bij voorkeur roodschillig en vastkokend
  2 eetlepels fijngehakte peterselie
  zout

Bereidingswijze

Breng de aardappelen aan de kook met zout water (en naar wens met wat kippenbouillon), doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. Draai dan de warmtebron ui en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1? tot 2 cm. Roer in een schaal mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar. De mayonaise moet aan de dunne kant zijn om goed te kunnen vermengen met de aardappelen – indien nodig verdunnen met een beetje azijn of citroensap. Schep de aardappelen hier voorzichtig door, breng ze op smaak met zout en laat ze een minuut of 20 op kamertemperatuur staan alvorens ze op te dienen. Of maak het gerecht van tevoren klaar, zet het in de koelkast en laat het vervolgens op kamertemperatuur komen