Ingrediënten

  3 eetlepels olijfolie
  3 grote uien, gehalveerd en dun gesneden
  1 theelepel basterdsuiker
  2 eetelepels fijngehakt walnoten
  8 gehalveerde walnoten
  12 ontpitte (Kalamata) olijven, gehalveerd
  2 theelepels fijngehakte naaldjes rozemarijn
  8 plakjes roomboterbladerdeeg
  4 ronde geitenkaasjes a 100 gram, horizontaal gehalveerd (laat de korst zitten)
  75 gram waterkers
  1 eetlepel rode wijnazijn
  3 eetlepels walnootolie

Bereidingswijze

Voor 8 personen. Verarm voor de uien de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Roer de uien door de olie, zet het deksel op de pan en verwarm 15 minuten. Roer de uien af en toe om. Breng aan het eind van de bereidingstijd royaal op smaak met peper en zout en roer de suiker, fijngehakte walnoten, olijven en rozemarijn door de uien. Gaar 5 minuten langer tot de uien glazig en roodbruin zijn. Verwarm de oven voor (elektrische oven 180 graden, heteluchtoven 160 graden). Steek uit ieder plakje bladerdeeg een ronde uit met een doorsnede van 10 cm. Prik ze met een vork in en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Meng intussen voor de dressing de rode wijnazijn en walnootolie door elkaar. Verdeel de uien over de gebakken deegrondjes. Leg hierop een plak geitenkaas en op ieder plakje een halve walnoot. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten. Meng de waterkers met de dressing, verdeel over de borden en leg hierop een geitenkaaspasteitje.