Ingrediënten
peper
balsamicoazijn
40 gram rucola
100 gram ontbijtkoek
100 gram suiker
400 gram dadels zonder pit, in stukjes
200 gram parmaham
150 gram mascarpone
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Verwarm de oven voor tot 90 graden. Snij de ontbijtkoek in zo dun mogelijke plakjes. Steek eventueel met een uitsteker of glas rondjes uit de koek. Leg de koek op de bakplaat.
Breng in een steelplan 100 ml water met de suiker aan de kook. Los de suiker op. Besmeer de ontbijtkoek met de warme suikersiroop. Droog de kook in de voorverwarmde oven in 2 uur krokant.
Meng de dadels door de mascarpone. Voeg peper naar smaak toe.
Leg de ham losjes op vier borden. Schep in het midden een mooi bergje mascarpone-dadelcreme. Steek er de ontbijtkoekkrokant in. Garneer met de rucola en wat balsamicoazijn.
Recente reacties