Ingrediënten

  peper
  balsamicoazijn
  40 gram rucola
  100 gram ontbijtkoek
  100 gram suiker
  400 gram dadels zonder pit, in stukjes
  200 gram parmaham
  150 gram mascarpone

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Verwarm de oven voor tot 90 graden. Snij de ontbijtkoek in zo dun mogelijke plakjes. Steek eventueel met een uitsteker of glas rondjes uit de koek. Leg de koek op de bakplaat.

Breng in een steelplan 100 ml water met de suiker aan de kook. Los de suiker op. Besmeer de ontbijtkoek met de warme suikersiroop. Droog de kook in de voorverwarmde oven in 2 uur krokant.

Meng de dadels door de mascarpone. Voeg peper naar smaak toe.

Leg de ham losjes op vier borden. Schep in het midden een mooi bergje mascarpone-dadelcreme. Steek er de ontbijtkoekkrokant in. Garneer met de rucola en wat balsamicoazijn.