Ingrediënten
300 gram suiker
fruit naar keuze
6 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
4 eetlepels grappa
8 eetlepels suiker
9 dl slagroom
100 cc water
200 cc room
Bereidingswijze
Voor 8 personen.
Verhit de slagroom en (8 eetlepels)suiker al roerend in een passende pan op laag vuur tot de suiker is opgelost. Breng de room aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de grappa en het merg van het vanillestokje toe.
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn en knijp ze uit. Roer de blaadjes door de warme room tot ze geheel zijn opgelost.
Giet het mengsel in 8 kommetjes en dek deze af met plasticfolie en ze ze in de koelkast zodat het mengsel op kan stijven.
Stort de flannetjes door de kommetjes kort in een kom met heet water te houden en ze dan voorzichtig om te keren boven een bord. Serveer er fruit omheen.
Caramelsaus: Kook de 300 gram suiker tot caramel en blus dit af met water. Roer dit door totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de 200 cc room toe en bindt het evt. af.
Serveer dit om de flannetjes.
Recente reacties