Ingrediënten
4 eetlepels grappa
8 eetlepels suiker
9 dl slagroom
6 blaadjes gelatine
fruit naar keuze
voor de saus:
300 gram suiker
200 cc room
100 cc water
1 vanillestokje
Bereidingswijze
Voor 8 personen.
Benodigdheden: 8 eenpersoons kommetjes, plasticfolie.
Verhit de room en suiker al roerend in een passende op laag vuur tot de suiker is opgelost. Breng de room aan de kook en laat hem 3 minuten zacht pruttelen. Voeg de grappa en het merg van het vanillestokje toe.
Week de gelatine in koud water tot ze zacht zijn en knijp ze uit. Roer de blaadjes door de warme room tot ze geheel zijn opgelost.
Giet het mengsel in 8 kommetjes, dek ze af met plastic folie en zet ze in de koelkast zodat het mengsel op kan stijven.
Stort de flannetjes door de kommetjes kort in een kom heet water te houden en ze dan voorzichtig om te keren boven een bord. Serveer het fruit eromheen.
Kook de suiker tot caramel en blus dit af met het water. Roer dit door totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de room toe en bindt het evt. af. Serveer dit om de flannetjes.
Recente reacties