Ingrediënten
1 grote aubergine
2 vleestomaten
2 knoflooktenen
100 /150 gram feta
verse basilicum
peper en zout
olijfolie
klein blikje tomatenpuree
italiaanse kruiden
half bouillon blokje
Bereidingswijze
Aubergine over de lengte in plakken van ongeveer een ? cm snijden, bestrooien met zout en peper en een kwartier laten staan. (vocht trekt eruit)
Knoflook, basilicum snipperen en tomaten in plakjes snijden. Feta in blokjes.
Saus bereiden, bouillon blokje in 2 deciliter water verkruimelen en opwarmen.
Tomatenpuree en kruiden toevoegen. (erg lekker om de tomatenbruschetta van b.v. oil en vinegar als kruiden te gebruiken)
Aubergine nog een keer met peper bestrooien, bestrijken met olijfolie en bakken tot ze half gaar zijn. Daarna onderin een ovenschaal leggen, tomatenplakjes erop, de knoflook en basilicum. Dan de fetablokjes en als laatste de saus erover.
Ongeveer 20 min op 200 graden in de oven en smullen maar.
Lekker voor erbij is naan of ciabatta.
Recente reacties