Ingrediënten

  1 grote aubergine
  2 vleestomaten
  2 knoflooktenen
  100 /150 gram feta
  verse basilicum
  peper en zout
  olijfolie
  klein blikje tomatenpuree
  italiaanse kruiden
  half bouillon blokje

Bereidingswijze

Aubergine over de lengte in plakken van ongeveer een ? cm snijden, bestrooien met zout en peper en een kwartier laten staan. (vocht trekt eruit)
Knoflook, basilicum snipperen en tomaten in plakjes snijden. Feta in blokjes.
Saus bereiden, bouillon blokje in 2 deciliter water verkruimelen en opwarmen.
Tomatenpuree en kruiden toevoegen. (erg lekker om de tomatenbruschetta van b.v. oil en vinegar als kruiden te gebruiken)

Aubergine nog een keer met peper bestrooien, bestrijken met olijfolie en bakken tot ze half gaar zijn. Daarna onderin een ovenschaal leggen, tomatenplakjes erop, de knoflook en basilicum. Dan de fetablokjes en als laatste de saus erover.

Ongeveer 20 min op 200 graden in de oven en smullen maar.

Lekker voor erbij is naan of ciabatta.