Ingrediënten

  3 eierdooiers
  100 gram witte basterdsuiker
  1/2 dl zoete sherry
  2 granaatappels
  2 1/2 dl. slagroom
  75 gram zachte nougat

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: bolvormige schaal, inhoud 1 liter, plasticfolie.

Nougat in kleine stukjes snijden. Slagroom stijfkloppen. In pan die in grotere pan met kokend water hangt eierdooiers met suiker luchtig en romig kloppen, tot alle suiker is opgelost. Pan uit pan nemen en eimengsel al roerend laten afkoelen. Stukjes nougat en sherry door eimengsel kloppen. Slagroom voorzichtig door eimengsel scheppen. Mengsel in bolvormige sfchaal scheppen en met plasticfolie afdekken. Schaal minstens 24 uur in vriezer zetten.
Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met een theelepel voorzichtig uitscheppen. Eventuele witte vliesjes verwijderen. Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten. Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren.