Ingrediënten

  2 kg mosselen
  4 cm verse gemberwortel, in dunne plakjes
  1 limoen, in plakjes
  200 ml kokosmelk
  2 eetlepels sesamolie
  15 gram verse koriander, grof gesneden
  4 vellen bakpapier of aluminiumfolie (30 x 50 cm)

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Was de mosselen onder een stromende kraan, gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik niet sluiten) weg. Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de vellen bakpapier of folie op het aanrecht en verdeel de gember, limoen en de mosselen over het midden van elk vel. Schenk een scheut kokosmelk over de mosselen en vouw de pakketjes dicht. Klem de randen eventueel vast met een metalen paperclip of een nietje als je bakpapier gebruikt. Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven. Leg de pakketjes opengevouwen op een bord, druppel er wat sesamolie over en bestrooi ze met de koriander. Gooi de mosselen die niet opengegaan zijn weg. Je kunt er ook een hoofdgerecht van maken door de hoeveelheden te verdubbelen.