Ingrediënten

  40 gram boter
  2 sjalotjes, gesnipperd
  2 eetlepels kerrie
  200 ml witte wijn
  1 kg mosselen, onder koud water gespoeld
  200 ml room
  125 ml creme fraiche

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Smelt de boter in een braadpan. Voeg als de boter schuimt de sjalotjes toe met de kerrie en fruit ze op laag vuur. Voeg de wijn toe. Voeg als de damp is verdwenen de mosselen toe en kook ze op hoog vuur tot de schelpen openstaan.
Haal de mosselen uit de schelp, spoel de helft van de schelpen af en verdeel ze over 4 borden. Zeef het kookvocht en laat het tot de helft inkoken.
Roer de creme fraiche los met de room, voeg toe aan het kookvocht en laat min. 2 minuten koken. Haal van het vuur, schep de mosselen erbij en laat ze in de saus warm worden.
Schep in elke schelp een mossen en wat saus en serveer direct.