Ingrediënten

  4 bolletjes mango soberbetijs (bak 500 ml)
  1 mango, in 8 dunne plakken
  1 mespunt saffraan
  3 eetlepels honing
  55 gram gepelde ongezouten pistachenoten
  1 theelepel maizena
  3 eetlepels citroensap
  150 gram fijne kristalsuiker
  3 grote eieren op kamertemperatuur

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 125 graden. Splits de eieren en klop met een mixer de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg de suiker en 2 eetlepels citroensap in gedeelten toe. Doe op het laatst als het eiwit bijna stijve pieken vertoont, de maizena erbij en mix tot die helemaal is opgenomen. Schep het eiwitschuim in 4 flinke bergjes op de bakplaat en zet ze 1 uur op de onderste richel in de oven. Schakel dan de oven uit en laat de meringues in de oven volledig afkoelen. Rooster de pistachenogen 3 minuten in een droge koekenpan, laat ze op een bord afkoelen. Verwarm de honing 20 seconden in de magnetron en roer hem om met de rest van het citroensap en de saffraan. Leg elke merengue op 2 plakken mango, schenk het honingmengsel erover en bestrooi met de pistachenoten. Serveer met een bolletje mango sorbetijs.