Ingrediënten

  250 gram aardbeien
  300 gram slagroom
  1 zakje vanillesuiker
  90 gram + 1 theelepel suiker
  2 eidooiers
  3 verse eieren
  2 limoenen
  4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Voor 6 personen. Week de gelatine in koud water. Rasp de schil van 1 limoen, schil van de andere limoen een lang stuk schil af en snij hem in 6 reepjes. Pers de limoenen uit. Splits de eieren. Klop 5 eidooiers, 90 gram suiker en de vanillesuiker schuimig. Roer het limoensap en de limoenrasp erdoorheen. Druk de gelatine uit en los hem op laag vuur op. Roer 3-4 eetlepels van het limoenmengsel door de gelatine en voeg de aangemaakte gelatine toe aan de rest van het limoenmengsel. Zet het geheel 5 tot 10 minuten in de koelkast tot het mengsel begint te geleren. Klop de eiwitten en de slagroom apart van elkaar stijf. Spatel eerst de slagroom en daarna de eiwitten door het limoenmengsel en zet het geheel minimaal 2 uur in de koelkast. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Pureer de helft met 1 theelepel suiker fijn. Verdeel de limoenmousse over 6 dessertschaaltjes (of glazen), verdeel de aardbeiensaus en de partjes aardbeien erover en garneer met de reepjes limoen.