Ingrediënten

  24 krieltjes
  1 dl olijfolie
  zout en peper
  150 gram gerookte zalm, fijngesneden
  50 gram dungesneden gerookte zalm, in 24 vierkantjes
  3 eetlepels zure room
  2 eetlepels Spaanse uien, fijngehakt
  2 theelepels witte mierikswortel
  verse bieslook, fijngeknipt
  kappertjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij alle aardappeltjes doormidden en meng ze met de olie in een kom. Breng ze op smaak met zout en peper en leg ze met de snijkant naar beneden op een ingevette bakplaat. Bak de aardappeltjes in circa 20 minuten zacht en laat ze goed afkoelen.
Meng ondertussen de fijngesneden zalm, de zure room, de uien, de mierikswortel en het bieslook in een kom en voeg zout en peper toe. Hol de gare aardappeltjes een beetje uit met een bolletjeslepel en snij het topje van de bolle kant, zodat de aardappeltjes rechtop blijven staan. Vul de aardappeltjes met een theelepel zalmvulling en zet ze op een schaal.
Garneer elk aardappeltje met een vierkantje zalm en een kappertje. Zet ze circa 2 uur in de koelkast alvorens ze te serveren.