Ingrediënten

  1 bekertje creme fra?che
  1 eidooier
  1/2 eetlepel citroensap
  1 ei
  4 eetlepels + 1/8 liter olie
  2 eetlepels paneermeel
  1/2 eetlepel paprikapoeder
  1 teentje knoflook
  zout en peper
  500 gram rundergehakt
  2 augurken
  1 kleine ui
  3 eetlepels fijngehakte bieslook
  1 1/2 eetlepel grove mosterd
  snufje suiker

Bereidingswijze

Voor ca 20 stuks.
Pel en snipper de ui. Hak de augurken heel fijn. Doe het gehakt in een kom en pers de knoflook erboven uit. Voeg de ui, augurk, zout, peper, paprikapoeder, ei en het paneermeel toe en kneed alles goed door elkaar. Draai er ca 20 kleine balletjes van. Verhit 4 eetlepels olie en bak de balletjes in ca 5 minuten rondom bruin. Laat de balletjes met de deksel schuin op de pan in ca. 10 minuten gaar worden. Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Roer met de mixer de eidooier, mosterd, zout, peper, een snufje suiker en het citroensap goed door elkaar. Voeg al kloppende de 1/8 liter olie toe, eerst druppelsgewijs vervolgens in een dun straaltje. Roer de creme fra?che en bieslook erdoor. Leg de gehaktballetjes op een schaal en geef het sausje er apart bij.