Ingrediënten

  2 limoenen
  1 rode peper
  2 eetlepels bruine basterdsuiker
  1 eetlepel sojasaus
  4 eetlepels ongezouten pinda’s
  1 komkommer
  2 bosuitjes
  75 gram veldsla
  verse koriander

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Boen de limoen schoon en rasp hem. Pers beide limoenen uit. Was de peper, halveer hem, verwijder de zaadjes en snij de peper in reepjes. In een kom limoenrasp, sap, suiker, peper en sojasaus met 3 eetlepels water tot een dressing kloppen. Pinda’s fijnhakken en door de dressing roeren. Komkommer schillen, halveren en met een lepel de zaadjes verwijderen. Komkommerhelften in dunne plakken snijden. Bosuitjes schoonmaken en in de lengte in dunne reepjes snijden.
Veldsla over platte schaal verdelen, komkommerplakken erop leggen. Bosuitreepjes en koriander erover strooien. Dressing erover scheppen.