Ingrediënten

  olie
  2 eetlepels sambal oelek
  5 eetlepels geraspte kokos
  2 eetlepels ketjap manis
  2 eetlepels pindakaas
  1 ei
  1 teentje knoflook
  1 ui
  500 gram mager rundergehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel en snipper de ui. Doe het gehakt in een kom en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg het ei, de ui, pindakaas, ketjap, sambal en kokos toe, meng alles goed en vorm van dit mengsel 16 kleine balletjes.
Breng ze in een pan water aan de kook en kook de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar. Laat de gehaktballetjes in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bestrijk de gehaktballetjes dun met olie, leg ze op een barbecuerooster of grillplaat en rooster ze in circa 10 minuten rondom bruin.