Ingrediënten

  3 eetlepels suiker
  mespunt gemalen kaneel
  1 eetlepel cacaopoeder
  250 ml sterke espressokoffie
  125 ml slagroom

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Benodigdheden: lage diepvriesdoos (inhoud 750 ml)

Laat de suiker, de kaneel en de helft van de cacao oplossen in de nog hete koffie en laat hem daarna afkoelen. Laat de afgekoelde koffie in de diepvriesdoos in de vriezer in 3 uur bevriezen tot zich ijskristallen gaan vormen.
Roer de aangevroren koffie los met een vork, zet de doos nogmaal een uur in de vriezer en schep daarna opnieuw om. Herhaal het invriezen en omscheppen toto de koffie compleet bevroren (granita) is.
Neem de granita 5 minuten voor serveren uit de vriezer. Als het ijs te hard geworden is, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork. Klop de slagroom zonder suiker stijf.
Schep in twee glaasjes om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom en bestrooi met de rest van de cacao.

Lekker met een glas whisky.