Ingrediënten
125 gram blauwe kaas, verkruimeld
2 plakjes mager spek
4 aardappels, in de schil gekookt
olie om in te frituren
zure room of yoghurt, ter garnering
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Snij de aardappel in vieren. Lepel het vruchtvlees eruit, maar laat 1/2 cm vruchtvlees aan de schil zitten.
Bak de plakjes spek knapperig. Snij ze in dunne reepjes. Vermeng in een kommetje de blauwe kaas met de reepjes spek.
Verhit de olie in een wok of diepe pan tot 180-190 graden (of tot een stukje brood in 30 seconden bruin wordt). Laat de aardappelschillen voorzichtig in de olie glijden en frituur ze 3-4 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schik de aardappelschillen op een schaal en vul ze flink op met een eetlepel van het kaasmengsel. Garneer ze met een theelepel zure room of yoghurt en serveer ze direct.
Recente reacties