Ingrediënten

  2 theelepels tomatenketchup
  1/4 zakje gemengde slamelange
  2 eetlepels slagroom
  2 eetlepels mayonaise
  zout en peper
  6 sprietjes bieslook
  1/2 eetlepel azijn
  2 eetlepels olijfolie
  200 gram harde Hollandse geitenkaas
  1 bakje rivierkreeftjes (100 gram)
  2 theelepels dry sherry

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: keukenmachine, keukenpapier.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Korstjes van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) grof raspen. Kaas gelijkmatig over bakplaat verdelen en in het midden van de oven in ca. 10 minuten krokant bakken. Met spatel kaaskoek in 12 ongeveer gelijke stukken snijden. Kaas voorzichtig van de bakplaat halen en op keukenpapier laten afkoelen.
In kom olie en azijn tot dressing kloppen. Bieslook erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Sla door dressing scheppen. In andere kom mayonaise, slagroom, tomatenketchup en sherry tot een sausje kloppen.
Op vier borden elk 1 kaaskletskop leggen. Sla erover verdelen en afdekken met de volgende kaaskletskop. Rivierkreeftjes over kaaskletskoppen verdelen. Cocktailsaus erover verdelen en afdekken met de laatste kaaskletskop.