Ingrediënten

  1 klein bosje verse basilicum
  1 klein bosje verse bieslook
  2 eetlepels olijfolie
  4 eetlepels magere Griekse yoghurt
  versgemalen peper en zout
  300 gram kipfilet, in grove repen gesneden
  2 eetlepels magere yoghurt
  1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
  1 teen knoflook, uitgeperst
  2 oude volkoren boterhammen
  4 eetlepels olie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Extra benodigdheden: staafmixer.

Pureer de basilicum met de bieslook (bewaar een paar sprieten om het gerecht mee te garneren), de olie en het zout. Roer door de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Roer de yoghurt in een mengkom los metl zout, vijfkruidenpoeder en knoflook. Leg de kiprepen in de yoghurt. Maal ondertussen de boterhammen met een staafmixer tot broodkruim en verhit de olie in een grote koekenpan.
Wentel de kiprepen in het broodkruim en leg ze in de pan. Bak de kiprepen in 4 minuten rondom bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze warm met het basilicumdipje.