Ingrediënten

  250 ml creme fraiche
  100 gram verse roomkaas
  500 gram blauwaderkaas (bijv. Castello Blue), verkruimeld
  500 gram jonge kaas (recht stuk ca 4 cm dik)
  50 gram zachte boter
  4 sneetjes volkorenbrood
  4 blaadjes witte gelatine
  100 gram walnoten

Bereidingswijze

Benodigdheden: cakevorm.

Cakevorm ca. 30 minuten in vriezer zetten. In kom roomkaas en boter gladroeren. Vorm uit vriezer nemen en bestrijken met een laag botermengsel van 1/2 cm. Vorm in koelkast zetten. Gelatine 5 minuten weken in koud water. Walnoten grof hakken (12 stuks achterhouden voor garnering). In pan creme fraiche verwarmen. Gelatine uitknijpen en van vuur af in creme fraiche oplossen. Pan in bak ijswater zetten. Laten afkoelen, af en toe roeren. In kom walnoten, blauwaderkaas en creme fraiche mengen. Uit blok kaas langwerpige reep snijden van 4 bij 4 cm. Reep schuin doormidden in 2 langwerpige driehoeken snijden die achter elkaar in cakevorm passen (rest van de kaas wordt niet gebruikt). Cakevorm uit koelkast halen. Helf van kaasmengsel erin scheppn. Repen jonge kaas in de lengte voorzichtig in kaasmengsel drukken. Rest van kaasmengsel over jonge kaas verdelen. Brood op maat van cakevorm snijden en op kaasmengsel leggen. In koelkast terrine afgedekt 8 uur laten opstijven.
Zijkant van terrine met nat mes losmaken. Vorm even in heet water houden. Platte schaal op vorm leggen, samen keren en terrine uit vorm laten glijden.
Terrine met nat mes in plakken snijden. Garneren met walnoten.