Ingrediënten

  cayennepeper
  50 gram zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
  115 gram boter, in blokjes
  80 gram bloem, plus wat extra
  115 gram cheddar, geraspt
  50 gram ansjovis op olie, uitgelekt en fijngesneden

Bereidingswijze

Extra nodig: keukenmachine, vershoudfolie
Voor 40 stuks.

Doe de ansjovis met de olijven, kaas, bloem, boter en 1/2 theelepel cayennepeper in een keukenmachine. Meng alles door elkaar met de pulseerknop zodat je een deeg krijgt. Vorm hier een bal van en leg hem in vershoudfolie 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif een werkvlak met wat bloem. Kneed het deeg even door en rol het uit tot een dunne lap. Snij deze met een scherp mes in repen van ca. 5 cm breed. Snij deze in driehoekjes.

Leg de driehoekjes op 2 bakplaten en bestuif ze licht met wat cayennepeper. Bak de driehoekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.