Ingrediënten
1 bakje rucolakers
1/2 zakje gemengde radicchiosalade (a 200gram)
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
3 eetlepels olie
mespunt poedersuiker
1/2 theelepel wasabipasta
1/2 citroen, uitgeperst
2 tonijnsteaks, gehalveerd
2 theelepels balsamicoazijn
2 eetlepels Japanse sojasaus
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
In diep bord sojasaus en azijn mengen. Tonijnsteaks in bord leggen en 30 minuten afgedekt marineren, af en toe keren. Intussen dressing kloppen van citroensap, wasabipasta en mespunt poedersuiker en 2 eetlepels olie. Op smaak brengen met zout en peper.
In koekenpan rest van de olie verhitten. Tonijnsteaks droogdeppen en in 4-5 minuten van binnen rosé bakken, halverwege keren.
Sla en dressing mengen en over vier bordjes of schaaltjes verdelen. Bestrooien met sesamzaadjes. Tonijn in dikke plakken snijden en op de salade leggen.
Garneren met rucolakers.
Recente reacties