Ingrediënten

  1 appel (Granny Smith)
  1/2 zakje verse bieslook
  1 laurierblaadje
  mespunt zout
  1 grote vastkokende aardappel (200 gram)
  4 eetlepels creme fra?che
  peper
  6 Hollandse nieuwe haringen
  48 chips (aardappelchips naturel, ongezouten)

Bereidingswijze

Voor 8 personen.
Aardappel schillen, in 4 mm grote blokjes snijden en in weinig water met zout en laurierblaadje in ongeveer 8 minuten beetgaar koken. Afgieten in zeef en met koud water afspoelen. Laten uitlekken. Bieslook klein knippen boven kommetje.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in 4 mm kleine blokjes snijden. Van haringen staarten verwijderen. 4 haringen in 4 mm kleine blokjes snijden en van laatste 2 haringen filets schuin doormidden snijden. Blokjes aardappel, appel en haring mengen.
2 theelepels bieslook achterhouden voor garnering, rest van bieslook en creme fra?che door haringmengsel mengen. Op smaak brengen met peper. Op elk bord klein bolletje huzarensalade scheppen, hierop 2 chips leggen, dan weer bolletje salade, chips, opnieuw salade en ten slotte weer 2 chips. Hierop halve haringfilets schikken en bestrooien met peper en bieslook.