Ingrediënten
1 appel (Granny Smith)
1/2 zakje verse bieslook
1 laurierblaadje
mespunt zout
1 grote vastkokende aardappel (200 gram)
4 eetlepels creme fra?che
peper
6 Hollandse nieuwe haringen
48 chips (aardappelchips naturel, ongezouten)
Bereidingswijze
Voor 8 personen.
Aardappel schillen, in 4 mm grote blokjes snijden en in weinig water met zout en laurierblaadje in ongeveer 8 minuten beetgaar koken. Afgieten in zeef en met koud water afspoelen. Laten uitlekken. Bieslook klein knippen boven kommetje.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in 4 mm kleine blokjes snijden. Van haringen staarten verwijderen. 4 haringen in 4 mm kleine blokjes snijden en van laatste 2 haringen filets schuin doormidden snijden. Blokjes aardappel, appel en haring mengen.
2 theelepels bieslook achterhouden voor garnering, rest van bieslook en creme fra?che door haringmengsel mengen. Op smaak brengen met peper. Op elk bord klein bolletje huzarensalade scheppen, hierop 2 chips leggen, dan weer bolletje salade, chips, opnieuw salade en ten slotte weer 2 chips. Hierop halve haringfilets schikken en bestrooien met peper en bieslook.
Recente reacties