Ingrediënten

  6 plakjes bladerdeeg
  1 bakje kerstomaatjes
  4 lenteuitjes
  1/2 eetlepel boter
  100 gram salami
  1/2 eetlepel bloem
  5 takjes peterselie
  3 theelepels tijm
  4 eieren
  1/4 liter slagroom
  zout en peper
  250 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Kerstomaatje wassen en van groen ontdoen. Lenteuitjes in dunne ringen snijden. Taartvorm invetten. Werkvlak bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een dunne ronde lap van ongeveer 30 cm.
Taartvorm bekleden met bladerdeeg. Randen stevig aandrukken en overtollig deeg langs de randen wegsnijden.
Plakjes salami op de bodem leggen. Uiringetjes erover verdelen. Peterselie erboven fijnknippen. Tijm erover strooien. In een kom de eieren loskloppen met slagroom, zout en peper en de kaas erdoor roeren.
Eimengsel over de bodem uitstrijken. Tomaatjes erover verdelen. Taart 1 richel onder het midden van de oven schuiven en in ca. 40 minuten goudbruin laten worden. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.