Ingrediënten

  2 eierdooiers
  100 gram zacht Mon Chou
  50 gram gekookte ham
  1 schijf ananas uit blik
  4 plakjes bladerdeeg
  1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ze ontdooien. Maak intussen de vulling: snijd ananas en ham in hele kleine stukjes. Meng de Mon Chou en een eierdooier goed door elkaar, roer de ananas, de ham en peterselie erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep het Mon Chou mengsel op de plakjes bladerdeeg. Bestrijk de randen met wat koud water, vouw het bladerdeeg in de vorm van een driehoek dicht en druk de randen goed op elkaar. Leg de flapjes op een beboterde bakplaat, bestrijk de bovenkant met eigeel en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
Bak de flapjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.