Ingrediënten

  1 sjalotje
  3 eetlepels olijfolie
  1 eetlepel appelazijn
  1 theelepel vloeibare honing
  1 theelepel Dijonmosterd
  4 zoute haringen
  4 theelepels creme fraiche
  200 gram gemengde sla
  2 grote gekookte bietjes
  6 sprietjes bieslook

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Pel en snipper het sjalotje fijn. Klop in een kommetje olie, azijn, honing en mosterd tot een vinaigrette. Meng de sjalotsnippers erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snij de haring in schuine repen van 2 a 3 cm. Pel de bietjes en steek hieruit met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes. Meng de sla met de helft van de vinaigrette en verdeel deze over 4 borden. Verdeel de haring en de bietenballetjes over de sla. Sprenkel de rest van de vinaigrette om de sla heen. Garneer ieder bord met een theelepel creme fraiche en knip de bieslook boven de bordjes in kleine stukjes.